top of page
VAW-Teknica.JPG

Windenergie

De verticale windturbines

Denk je nog steeds dat windenergie opwekken als particulier of KMO onmogelijk is? Niets is minder waar! 
Onze verticale windturbines zijn namelijk net ontworpen met het oog op deze toepassingen. Onze windturbines vinden hun oorsprong in ruimtevaartindustrie, maar zijn zo ontworpen zodat ze perfect passen in een stedelijk of landelijk gebied.

Daarenboven wekken onze windturbines zo’n 20 à 25% meer energie dan andere turbines. Dit onder andere omdat ze al vanaf windsnelheden van 1,5 m/s opstarten en vanaf windsnelheden van 2,2 m/s al bruikbare energie genereren. Daarnaast beschikken onze turbines over een luchtafbuigingsysteem waardoor een optimale luchtstroom wordt gecreëerd en tegenwind wordt geëlimineerd.

Dankzij het unieke design garanderen we een ultieme werking in extreme windcondities, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Door het veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat de windturbine nooit het maximum aantal toeren per minuut overschrijdt, kunnen wij de veiligheid van de turbine garanderen.

Onze windturbines zijn hét antwoord op de groeiende vraag naar toegankelijke groene & duurzame energie voor particulieren en KMO’s. De turbines zijn namelijk in verschillende vermogens alsook in verschillende kleuren & uitvoeringen verkrijgbaar. Volledig afgestemd op jouw noden dus. Onze windturbines zijn uiteraard te combineren met onze batterijen, onze zonnepanelen of andere groene oplossingen. 

Ben je benieuwd of deze windturbine iets voor jou is? Onze Teknica-expert komt met plezier vrijblijvend langs om je meer info te geven en samen te bekijken of dit de oplossing voor jou is. 

bottom of page