top of page

Veelgestelde vragen

Is een investering in zonnepanelen op vandaag nog interessant?

Het blijft zeker nog rendabel om te kiezen voor zonnepanelen. Naast de investering in een groenere toekomst, ligt de terugverdientijd van traditionele zonnepanelen op vandaag op een 7-tal jaar. Als je kiest voor een Teknica-oplossing met batterij of voor de hybride panelen zijn de tabellen nog interessanter.

Waarom ligt het rendement van de hybride zonnepanelen hoger dan bij de traditionele zonnepanelen?

Wat velen niet weten is dat zonnepanelen die te warm krijgen, bvb in de zomer, geen optimaal rendement behalen. Doordat de hybride zonnepanelen worden gekoeld, wordt het rendement optimaal.

Kan ik een batterij-oplossing ook aansluiten op mijn huidige zonnepanelen?

Elke situatie moet uiteraard even ter plaatse worden ingeschat door onze Teknica-expert, maar in principe is het perfect mogelijk om jouw huidige zonnepanelen te voorzien van een hybride omvormer & batterij, waardoor je optimaal beroep kunt doen op jouw opgewekte groene energie.

Verticale windturbine: wat met de slagschaduw?

Onze windturbines maken gebruik van een verticale as, waardoor er geen hinder is van slagschaduw. Deze windturbines zijn ontworpen om in elke omgeving zonder problemen optimaal groene energie op te wekken.

Werkt de windturbine alleen maar als er wind komt uit 1 bepaalde windrichting?

Neen, gezien dit een verticale hybride windturbine is, werkt zij in alle windinrichtingen. Jouw Teknica-expert adviseert jou uiteraard ook bij de plaatsing van de turbine om een optimaal rendement te bekomen.

Is de windturbine ook een oplossing voor particulieren?

Uiteraard! De turbines werden net ontwikkeld met het oog op groene energie voor iedereen. Doordat het om een modulair systeem gaat kun je - afhankelijk van jouw energienoden - kiezen voor 1 of meerdere turbines. Daarnaast kun je zelf kiezen tussen de verschillende kleuren en afmetingen die we aanbieden. Kortom, dit is dus de ideale oplossing voor particulieren en KMO's, die over een beperkt oppervlakte beschikken.

bottom of page